Tokey Punya Bisnes

Monday, September 20, 2010

ACAR TIMUN

Ni sambungan daripada N3 sebelum ni ..yg buat nasi tomato n geng2nya...geng dia sesat kt cini..sb cm berat lak yg sebelum ni byk2 sangat...


ACAR TIMUN MENTAH

Bahan-bahannya:
2 batang timun
1 batang lobak merah/carrot
2 biji cili besar merah
1 bwg besar
gula
garam
cuka cap JALEN

Cara membuatnya:-
1. Hiris timun n lobak merah nipis2 cm gmbar tu.
2. Hiris bwg besar n cili merah, masuk sekali ngan timun. Ketepikan
3. Kacau cuka + gula + garam sikit dlm bekas lain.
4. Tuang kedlm timun n kacau sebati.
5. Siap tuk hidang,


Meraikan tetamu seolah-olah kenduri

Salam..semalam ada sedara-mara n adik beradik nk datang umah, so..sempena bln raya ni, kami masak2 la sikit utk tetamu..yg tepon nk dtg dlm 6 biji keta..tokey andaikan dlm 30 orang la agaknya...sekali yg datang smpai ke mlm semua sekali dlm 56 orang...hehehehe...penat tu biasa la..tp yg penting semua makanan sapu bersih..siap masak menu lain lak tu yg dtg last2 mlm td...layanzz jelah..NASI TOMATO + DALCA TULANG + AYAM MERAH + ACAR MENTAH + SPAGETI AYAM WIF MIXMUSHROOM



Ni snap masa cik abe tokey nk merasa...merasa smpai menambah 2 kali..kelas my cayaaang...hehehehe...sebelum tetamu dtg, mkn dulu kenyang2 sb dia ni pemalu orgnya..lau org dh dtg..dia yg cibuk buat air la..menghidang la...nk cover segan..huhuhuhu



Ni lak spageti yg saje di hidang...semata2 nk snap gambarnya...

NASI TOMATO


Bahan-bahan:-
Beras (masa masak ni dlm 10 pot)
2 biji Bwg besar
3cm halia
10 biji bwg putih
segenggam kismis hitam
1 tin tomato puree yg kecik
3 biji buah tomato
Rempah kasar (bunga lawang, kulit kayu manis, buah pelaga, cengkih)
Minyak
Air
Garam

Cara membuatnya:-
1. Tumis rempah kasar hingga berbau, kemudian masukkan bwg besar + halia + bwg putih smpai kekuningan.
2. masukkan buah tomato yang dipotong kecil , goreng smpai layu.
3. Masukkan tomato puri, sedikit air..biar seketika hingga mendidih.
4. Masukkan beras yg telah di basuh n toskan. Goreng sekejap sebelum masukkan air + garam.
5. masak seperti biasa....dh kering, balik-balikkan nasi n tabur kismis hitam di atas nasi sebelum tutup kembali.
6. Tunggu sehingga nasi masak.

AYAM MERAH KACANG PEAS




Bahan-bahan:-
Ayam - potong kecil
10 Bawang putih }bahan perap
3 cm halia } bahan perap
3 biji bawang besar } bahan kisar
7 ulas bwg putih } bahan kisar
1 cm halia } bahan kisar
3 biji cili merah - dihiris nipis
3 sudu cili boh
sos tomato
1 tin kacang peas
2 susu air asam jawa / 1 keping asam keping
gula
garam

Cara membuatnya:-
1. Perap ayam yang dibasuh bersih dengan bahan perap.
2. Goreng ayam yg diperap sehingga garing. Ulang sehinga habis ayam n Ketepikan.
3. Tumis bahan kisar hingga naik bau.
4. Masukkan cili boh n tunggu hingga naik minyak.
5. Masukkan sos tomato + sos cili +cili merah + garam + air asam jawa.
6. Masak hingga mendidih n pekat.
7. Masukkan ayam yg dh digoreng.
8. Masukkan kacang peas n gaul sekejap sebelum tutup api.



Saturday, September 18, 2010

Kenapa Aku Memasak???

Kenapa aku memasak??
1. ISTERI - Sb aku isteri, mestila aku yg masak, dh tanggungjwb..hak hak hak..

2. SAYANG - sb aku sayang laki aku n famili aku...jadi aku tunjukkan kasih sayang ku pd mereka melalui masak yg besh2 tuk diorg...mak aku dulu pun sayang aku sb tu dia ari2 masak tuk aku n x bg aku mkn kt luar...so, lau boleh aku nk masak ari2 tuk famili aku...lau diorg duk sekali ngan aku la..plg x, utk laki aku jelah...

3. JELES - sb aku akan jeles setiap kali laki aku puji org sebelah "masak cm bau sedap je.." dlm ati aku jwb..alah., bau je sedap..pdhal x sedap...hahaha..so, aku mesti nk masak lagi sedap tuk laki aku...heehehehe..sori my neighbour lau baca ni...hehehehe

4. BAKAT SEMULAJADI - mmg dh bakat semulajadi aku boleh masak...ikut bakat arwah mak n kakak aku agaknya.bukan nk bangga diri..tp dr bujang lg..lau tgok org masak..mesti menjadi lau try buat kt umah..kekadang lg sedap dr org tu buat....hehehehe..kekadang aku main cmpak apa yg ada dlm peti ais pun jadi sedap...heran gak..

5. KELEBIHAN DIRI - ayat ni sensitif sikit...hehehe..nti jadi terperasan lak..huhuhu..masa bujang dulu selalu masak tuk kengkawan umah sewa..pernah diorg kutip duit minguan tuk beli lauk n buat giliran masak...tapi tiap kali org lain masak, aku jugak jd tukang masak..ada member lama dulu smpai patah sudip..ingatkan masak spesel..patah sudip sb goreng keropok...hahahahaha...lucu..sori beb, lau korg baca ni...

6. KESAYANGAN SEMUA - 1st time masak tuk hubby masa mula2 kawan ngan dia, terus dia cakap, "nak kawin n masak tuk saya smpai bila2 x?"hahahaha..
1st time g umah mak mertua lak hubby suh masak (masa tu belum kawin lg)..so aku masak macam2..masa nk makan, makin ramai lak sampai abang n adik2 hubby...nk berkenalan n merasa air tangan org baru...sb kan itu..aku menantu pertama yg dpt kain pasang dr mak mertua aku masa 1st time dtg umah..ni hubby n ipar2 aku yg cakap...alhamdulillah, aku makin suka masak..

7. KENYANG - bila aku masak n tgok org makan masakan aku..aku jdi kenyang n hepi...gembira bila mereka gembira makan masakan aku...

8.  MAKIN DEKAT - aku akan rasa aku makin dekat dgn org sekeliling ku bila aku masak...aku akan makin dekat dgn mak mertua, kakak, ipar n adik beradik, sedara mara, kengkawan... bila kongsi cara n resepi masak...bila berkongsi cerita tentang masakan..aku lebih selesa bercerita ttg masakan dr cerita hal kain orang lain...hehehehe..

9. KENANGAN PENTING - banyak kenangan penting ttg aku berkisar ttg masakan n makanan...adik ipar aku lau tgok air nescafe mesti ingat kat aku..dulu pernah sekali aku buat air tuk sarapan kt umah mak mertua terletak ajinomoto...yg bestnya..air nescafe susu..tapi susu x cukup maniskan air tu, ...aku lak segan nk mintak ngan mak mertua...aku pndai2 modified nk letak gula sikit..botol gula lak sama ngan botol garam n ajinomoto..aku main pandai, x tanya n mmg dh style aku masak or buat air x pernah rasa...sekali diorg minum..kecoh kt dapur...hahahahaha...nescafe ajinomoto...lucu betul..

10. SUKA MAKAN - aku n hubby mmg jenis suka makan...tapi suka gk komplen sedap ke x...yg plg sedap, masak sendiri la...hehehe

Cukupla tu membebel..dh nk tido....esok nk masak tuk tetamu nk dtg umah...bye....muaah..

Brokoli with mix mushroom

My hubby ni suker sgt lau masak letak cendawan (apa2 cendawan pun dia suker)..x kisah masak apa pun..sup ke masuk cendawan, tom yam masuk cendawan..sb dh jemu..so, modified sikit..kali ni goreng ngan brokoli..yg ada stok dlm peti ais cuma cendawan tiram kelabu dgn cendawan butang..so layan jelah resepi ni...leh try, ikut tekak n cara dapur kami..sgt sedap kata pengkritik utama yg dulu masa mula2 kawin besar kelingking je..skrg dh besar ibu jari...hahaha..jumpa kwn2 semua tegur, apasal dh jadi besar cm ni...hubby mesti jawab, senang hati n bini pndai msak..ayat sama sejak dr awal kawin...hahahha..apapun..lov u sesangat hubby...thanks sb sudi jadi tukang pengkritik n juri tetap masakanku...tapi yg bestnya my hubby..dia terus terang, lau x sedap..hmmm...bisingla mulutnya..lau sedap, menambah smpai x hinggat donia...hahahaha...


BROKOLI wif MIX MUSHROOM

Bahan-bahannya:-
1 biji bwg merah yg besar (nk guna bwg besar leh gak, tp tmbh sikit bwg merah)
3 ulas bwg putih
1 biji tomato (potong 6)
brokoli (masa buat ni, setengah biji yg sedang je)
cendawan butang dlm 7 biji
cendawan tiram (ikut suka nk byk mana)
garam
Cili merah besar
Sos tiram

Cara membuatnya:-
1. Tumis bwg merah + bwg putih + cili merah smpai kekuningan.
2. Masukkan cendawan. Goreng sekejap.
3. Masukkan garam + sos tiram.
4. Masukkan brokoli + tomato. masak hingga lembut.
Siap...

 

Ketupat Sotong

Ketupat sotong ni makanan org pantai timur...ada mcm2 cara buat ni...lau kami makan sebagai manisan, tapi ada gak yg makan ngan nasi...ni resepi dr arwah mak...layanzzz


KETUPAT SOTONG

Bahan-bahannya:-
Sotong (ikut suka berapa ekor - tokey selalu buat dlm 3 atau 4 ekor je sb dok berdua je)
Beras pulut dlm 1 pot nasi dh cukup
Santan 1 peket
Garam
Lidi pencucuk
Gula melaka 1 keping
Sedikit halba

Cara membuatnya:-
1. Rendam beras pulut dlm sedikit santan dlm 1 jam.
2. Masukkan beras pulut ke dalam sotong (isi 2/3 beras pulut ke dlm sotong, masuk kepala n cucuk dgn lidi agar kepala sotong x tercabut). Buat sampai habis sotong.
3. Masukkan sotong yg dh siap isi beras pulut ke dlm santan. masukkan beras pulut yg lebih ke dlm santan gak.
4. Masukkan garam + gula melaka n halba.
5. Masak hingga pulut masak n pekat kuah santan.
6. Siap tuk hidang.

Tuesday, September 14, 2010

Ais Blended Milo Tabur + Ais krim vanilla

Ais Blended Milo Tabur + Ais krim vanilla


Bahan-bahan:-
4 sudu besar milo
secawan ais
susu segar
susu pekat (3 sudu besar)
air
ais krim vanila

Cara membuatnya:-
1. Blend ais + 3 sudu milo + susu segar + susu pekat + air.
2. masukkan dlm gelas tabur ngan milo + masukkan ais krim vanila.
3. Siap utk minum...

Ayam Pandan

AYAM PANDAN


Bahan-bahan:-
Ayam  (terpulang berapa banyak nk buat)
Serai
bwg merah
bwg putih
lengkuas
Halia
Kunyit serbuk
1 sudu besar cili boh
Minyak
Daun pandan
Garam

Cara membuatnya:-
1. Perap ayam dgn semua bahan kecuali minyak + daun pandan selama setgh jam (lg lama, lg sedap)
2. Balutkan ayam dgn daun pandan.cucuk dgn lidi agar x terbuka daun pandan.
3. Goreng dgn minyak panas n api perlahan sehingga garing...siap..



Kailan Sotong


KAILAN SOTONG

Bahan-bahan:-
5 atau 6 ekor sotong (siang cm biasa, belah belakang n gariskan dgn hujung pisau buat kotak/corak)
1 ikat kailan
3 Bawang merah
2 ulas bawang putih
1 biji cili besar
sos cili
air
garam



1. sotong dibersihkan n belah belakang...kelar ngan pisau wat kotak2.bersihkan n letak tepi.
2. tumis bwg merah n bwg putih n cili merah besar.
3. masukan sotong + garam + sos cili + air...tgu smpai sotong masak n kuah pekat..
4. masukan kailan...smpai masak....siap...
kailan ni sedap sn sotong tu kuarkan air yg manis...x suka ikan masin...darah tgi, so tukar ngan sotong or udang...

Puding Lumut Coklat + Susu

Puding nie, tokey buat sekali ngan paprik campur post sebelum ni...malas nk bebel lg..layan je..setakat ni ada yg dh cuba resepi ni..alhamdulillah..feedback yg dpt.sgt sedap...layan je...


Puding Lumut Coklat with milk

Bahan-bahannya:-
1 peket agar2
Daun pandan
Air
Gula
Susu cair
Milo
Telor
Gula melaka
Serbuk coklat
1. masak agar2 + air hingga hancur.
2. Masuk gula + daun pandan utk wangikan puding.
3. Bila dh masak bahagi kpd 2 bahagian.
4. Satu bahagian masukkan gula melaka - tgu hancur..
5. masukkan 2 sudu besar milo + 1 sudu kecil serbuk coklat + 2 biji telur (bahan2 dipukul dlm satu bekas lain sblum dimasukkan)
6. tggu pekat n angkat..masukkan dlm bekas puding.sejukkan.
7. sementara tgu sejuk, masak bahagian kedua setengah jam kemudian.
8. masukkan susu cair n mendidih.
9. masukkan bahgian susu ke bahagian coklat yg dh disejukkan..dh siap leh masuk dlm peti ais..


sedap sgt makan bila sejuk...tetamu i siap tanya..beli kt mana, bila jwb buat sendiri..siap makan lg..


 

Tuesday, September 7, 2010

PAPRIK CAMPUR, BAWAL 3 RASA & MASAK LEMAK LOBAK PUTIH

Salam...tokey masak menu kt bwah ni pada 18 Ogos 2010..masa ni tgah rajin giler..sb tu la masak banyak menu..kebetulan ari tu gi Giant beli brg dapur..bahan pun tgh banyak..mood rajin tu datangla...hubby nk makan paprik,..main campak2 je ikut bahan dlm peti ais..jadila PAPRIK CAMPUR (ala..bukan seafood banyak sgt, udang nga sotong je..sesaje nk suh sedap bunyi namanya..kikikikiki)...pastu main dish je ikan bawal ..x tau nk masak apa, so..kita cadangan en hubby lg sekali masak BAWAL 3 RASA (walaupun rasa masam tu kureng s xde nanas, tapi tetap tinggal rangka di baham 2 budak gemoks..hahaha)...pastu sayur lak pilih SAYUR LEMAK LOBAK PUTIH ..favorite tokey, dulu x pandai makan lobak putih ni..pahit yg amat..lps mak kesayanga datang umah n masak..terus layan tekak ni..sedap sangat, lebih sedap dr masak lemak kobis atau sayur lain..caranya sama je..okla..jom layan resepi..utk wife yg dh x tau nk jamu apa kt laki kan...asyik lauk sama je..leh try ni...mesti makan x hinggat....jom jenguk bahan2 n cara buatnya..ikut cara tokey la..


PAPRIK CAMPUR

resepinya sebenarnya dh ada kt facebook tokey, saje la copy n paste balik... resepi asal KLIK CINI JE
Bahan-bahannya:-
2 sudu minyak masak
sebiji bawang merah (yg besar)
3 ulas bawang putih
2cm halia
daun limau nipis/kasturi
cili kisar/boh
sotong
udang
ayam
air limau nipis
serai
Sos cili
kicap cair
sayuran (lobak merah + bunga kobis + cili merah)

Cara membuatnya:-
1. Panaskan minyak masak.
2. goreng bawang merah + bwg putih + halia + daun limau kasturi goreng smpai garing.
3. masukkan cili boh - goreng garing.
4. Masukkan ayam + sotong + udang+ garam+ air limau nipis + air...tggu mendidih supaya empuk lauk.
5. masukkan cili sos + kicap sikit..
6. Tgu smpai pekat masukkan sayuran (lobak merah + bunga kubis + cili merah yg dihiris)
7. dh empuk n pekat leh angkat n hidangkan..



MASAK LEMAK LOBAK PUTIH

1 batang lobak putih
1 peket santan
3 ulas bawang besar
2 batang cili merah besar
sedikit ikan bilis
garam secukup rasa

Cara-cara membuatnya:-
1. Buang kulit lobak putih n hiris bulat-bulat. Rebus sehingga empuk.
2. Bila dh empuk, buang air rebusan lobak.
3. masukkan santan + bahan kisar/hirisan bawang merah + cili + ikan bilis + garam.
4. masak hingga mendidih...siap.



IKAN BAWAL 3 RASA

Bahan-bahannya:-
1 ekor ikan bawal
2 biji tomato
tepung gandum (utk celup ikan)
1 biji telur
1 ulas bwg besar
3 ulas bwg merah
3 ulas bwg putih
1 cm halia
1 biji cili besar merah
sos cili
sos tomato
1 sudu besar cili boh
minyak masak
sepotong nanas dipotong kiub

Cara-cara membuatnya:-
1. Panaskan kuali + minyak utk menggoreng ikan.
2. Ikan yg dh dibersihkan n ditos, lumurkan sedikit garam pd ikan,..celupkan ke dlm telur pastu masuk dlm tepung gandum n terus goreng dengan minyak panas. Dah kekuningan, angkat n toskan.
3. Panaskan minyak utk menumis kuah.
4. Masukkan bwg besar + bwg putih + halia + cili besar. dh kekuningan masukkan cili boh...masak hingga mendidih.
5. Masukkan sos cili + sos tomato + nanas + garam + tomato, masak sekejap sehingga pekat.
6. Angkat kuah n letakkan di atas ikan.


 

UDANG SANGGUL

Salam...malas nk membebel lg...layan jelah..udang sanggul mmg sedap..direkomenkan tuk yg rasa nk makan ringan mlm2..layan je...


UDANG SANGGUL

Bahan-bahannya:-

Sepeket mee segera (guna maggi kari lg sedap)
Udang (x kisah byk mana, masa ni buat dlm 10 ekor) - udang tu siang buang ekor n kulit
minyak tuk menggoreng
Telur 2 biji

Cara membuatnya:-

1. Rendam maggi dlm air panas hingga kembang. jgn terlampau lama..lembek sgt x sedap.
2. Gaul maggi dgn separuh drpd perencah maggi. Bahagikan kepada 10 bahagian (ikut bilangan udang).
3. Lilitkan mee maggi kepada udang, celup dlm telur n goreng hingga keemasan.
4. Ulang sehingga semua udang habis.
5. Hidang bersama sos pencecah atau sos cili..

Selamat Mencuba..

Sambel Taun

Salam...masa buat sambel taun ni 15 August 2010, tapi baru masuk ke blog, barula ada masa sikit...sepanjang bulan puasa ni tokey amat sgt sibuk nga order n bisness, tapi still luang masak tuk hubby..masa buat ni dh lama x balik Jengka..rindu sesangat nk mkn sambel taun mak ..(mak tokey dh xde, so..guna mak je pd mak mertua), so..cubalah buat sendiri..resepi asal mak...tapi alhamdulillah, pengkritik utama kita en hubby kata sedaaaaaaaaaaaap..sama cam mak buat..alhamdulillah..


SAMBEL TAUN

Bahan-bahannya:-
1 kilo lengkuas muda yg merah
5 ulas bawang merah
1 batang serai
segenggam cili padi
1 peket santan (lau beli kt pasar yg Rm 1 tu..)
garam secukup rasa
ikan bilis
belacan bakar
kerang yg dh siap rebus n buang kulitnya

Cara-cara membuatnya:-

1. Hiris nipis lengkuas n rebus lama2 smpai lembut.
2. Dah lembut, buang air rebusan. Masukkan santan + bahan kisar (bwg besar + belacan + ikan bilis) + cili padi + serai + garam secukup rasa.
3. Masukkan kerang n masak hingga pekat.

Sambel taun ni makan ngan nasi impit sedap sangat..lau lg pedas..lg sedap...cuba la..gerenti sedap..layanzz...

Monday, September 6, 2010

Nasi Minyak + Ayam Merah + Dalca sayur

Menu ni i buat sebelum puasa..ala2 menyambut puasa gitu...nasi minyak + dalca + ayam masak merah..i ni x pandai nk letak resepi..ni ikut cara i buat lah...blog ni saje suka2 nk share apa yg di masak kt dapur umah kami..



NASI MINYAK

Bahan-bahan:-
Rempah kasar (bunga lawang + kayu kulit manis + cengkih)
Bahan tumis ( 1 bawang besar + 1cm halia + 3 ulas bwg putih)
3 cawan beras
garam secukup rasa
stok ayam (air rebusan ayam)
1/2 tin susu cair
2 sudu besar mentega
2 helai daun pandan

Cara-caranya:

1. Basuh beras n toskan..
2. Tumis rempah kasar hingga naik bau. masukkan bahan tumis hingga kekuningan.
3. Masukkan beras n goreng sekejap.
4. Masukkan stok ayam + garam + susu cair + daun pandan - masak cam biasa.


AYAM MASAK MERAH

Bahan-bahannya:-
 1 ulas bawang besar (hiris)
cili besar merah
bahan kisar (bwg merah + bwg putih+ cili kering)
sos cili
sos tomato
garam secukup rasa
air asam jawa
2 biji tomato (potong 6)
minyak utk menumis
5/ 6 ketul ayam - perap dgn garam n goreng hingga masak.

Cara membuatnya:-
1. Panaskan kuali n masukkan minyak. Masukkan bwg besar n cili merah. Goreng hingga garing.
2. Masukkan bahan kisar. Tunggu hingga naik minyak.
3. masukkan air asam jawa + sos cili + sos tomato + garam
4. Masukkan ayam - gaul seketika.
5. Masukkan tomato n gaul..biar sekejap n angkat..leh hidang.



KARI DALCA KACANG DAL

Bahan-bahannya:

1 ulas bawang merah (tokey guna bwg merah yg besar tu)
3 ulas bwg putih
1 cm halia
cili merah (ikut suka nk pedas byk mana)
2 sudu besar minyak masak utk menumis
rempah kari / rempah dalca
santan
ayam (leh ganti ngan daging) - ikut suka nk letak byk mana..ehehehe
segenggam kacang dal
2 sudu besar air asam jawa
sayuran (yg ada dlm stok ari tu buat..kacang panjang + lobak merah + ubi kentang)
1 sudu besar cili boh
garam secukup rasa

Cara-caranya:
1. panaskan minyak dlm periuk..tumis bahn kisar (bwg merah + bwg putih + halia)..hingga naik bau..masukkan rempah dalca atau rempah kari ayam..tgu naik minyak..


2. masukkan cili boh sikit + cili padi - tgu mendidih..masukkan ayam+ kacang dal..kacau sebati..


3. masukkan air asam jawa.tgu ayam masak..masukkan Kentang + santan + kacang dal


4. masukkan garam + kentang + sayuran (kacang panjang + lobak merah - apa2 je sayuran yg suka)


5. masak hingga kuah pekat ...

Layan jelah...x pandai nk buat resepi betul2...biasanya main agak2 je..tu pu en hubby dh menambah 2, 3 kai...hehehehe..

Sunday, August 1, 2010

Biskut Raya VIP 2010

Salam,..kami buka order dari 1.8.2010 sehingga 20.8.2010 shaja. Order hendaklah bersama 50% payment.
Order selepas tarikh itu tidak akan dilayan dan kami berhak tutup awal jika order sudah melebihi kuota order. Ini bagi mengelakkan berlakunya kejadian seperti tahun2 sebelumnya.
Penghantaran akan dilakukan pada minggu ke... tiga puasa secara berperingkat.
Seperti tahun2 lepas, kami akan mengutamakan pd customer y order mengikut turutan & dh bg payment..tq..
 
 
American Sweetheart - RM 36 sebekas
 

Badam Comot - RM 36 sebekas


Bell Cookies - RM 36 sebekas

Bella Cookies - RM 36 sebekas

Blueberry Shortbread - RM 36 sebekas

Chocolate Pandan Shortbread

Classic Rose - Rm 36 sebekas

Kenari Snow Flakes - RM 36 sebekas

Lovely Rose - RM 36 sebekas

Orange Chocolate Shortbread - RM 36 sebekas


Orange Doughnut - RM 36 sebekas

Pineapple Roll Tart - RM 36 sebekas

Rosalinda Tart - RM 36 sebekas

Simpul Kasih - RM 25

Strawberry Chocolate Shortbread - RM 36 sebekas

Strawberry Shortbread - RM 36 sebekas

Strawberry Stripes - RM 36 sebekas

Batang Buruk @ Suci Dalam Debu - RM 18


Related Posts with Thumbnails